Συνέντευξη Φατιόν στο gazzetta.gr

Σίγουρα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη της Football League. Η Λαμία μόλις στον πρώτο της χρόνο στην κατηγορία, βρίσκεται σχεδόν μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στην πρώτη θέση του Βόρειου ομίλου και δείχνει αποφασισμένοι να φτάσει μέχρι τέλους…
Ο Άντονι Φατιόν, από τους πρωταγωνιστές αυτής της πορείας, μίλησε στο gazzetta.gr για όσα ζει στην Λαμία. Δεν θεωρεί έκπληξη την πορεία της ομάδας, καθώς διαθέτει έμπειρους ποδοσφαιριστές, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την διοίκηση και όσα διαθέτει στους ποδοσφαιριστές ο σύλλογος, πιστεύει στην άνοδο της ομάδας και θεωρεί σίγουρο πως αυτή θα έρθει στην χειρότερη περίπτωση του χρόνου!

Επίσης, στάζει… μέλι για τους φίλους της Λαμίας που είναι δίπλα στην ομάδα όπου και αν παίζει από το πιο κοντινό μέχρι και τις μακρινές και κρύες Σέρρες και αναφέρεται στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια.
Καλησπέρα Άντονι. Η Λαμία βρίσκεται πρώτη χρονιά στην Football League και όμως δείχνει ικανή να κάνει την έκπληξη… Που οφείλεται αυτή η εικόνα που δείχνει και την έχει φέρει στην κορυφή;
«Μπορεί να είναι πρώτη χρονιά και να το λέμε ως μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά για εμάς δεν είναι έκπληξη! Αυτό γιατί έχουμε αρκετά καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές που έχουν… φάει την κατηγορία με τα κουτάλια και έχουμε καταφέρει να έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας».

Όταν ξεκινούσατε το καλοκαίρι, περιμένατε να είστε αρχές Γενάρη στην κορυφή;

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε καλά, να κάνουμε μια καλή πορεία και να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας. Αυτός ήταν ο στόχος. Μέχρι τώρα πάμε καλά, είμαστε στην 1η θέση και ευελπιστώ να συνεχίσουμε το ίδιο καλά και στον δεύτερο γύρο, γιατί όλα θα κριθούν εκεί, που πλέον όλες οι ομάδες γνωρίζουν η μία την άλλη και θα είναι πιο δύσκολο και για εμάς».

Τελευταία σας νίκη στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό με 2-1… Που κρίθηκε το ματς;

«Μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι, βάλαμε νωρίς το γκολ, θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κι άλλα τέρματα, ήρθε και το 2-0 πριν το ημίχρονο και ήμασταν πιο άνετοι. Το γρήγορο γκολ θεωρώ ότι μας βοήθησε πάρα πολύ».
Όλες οι ομάδες της Football League αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα… Η κατάσταση στη Λαμία στο διοικητικό κομμάτι ποια είναι;
«Έχουμε έναν ντόμπρο και έντιμο πρόεδρο. Μακάρι να είχαν όλες οι ομάδες έναν τέτοιο πρόεδρο… Έχει ένα σχέδιο που αρχίζει να το υλοποιεί. Είναι κύριοι σε όσα έχουμε συμφωνήσει, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα, έχουμε δύο βοηθητικά γήπεδα για προπόνηση και πολλά ακόμα που πλέον αρκετές ομάδες δεν τα διαθέτουν».

Ο πρόεδρος στην αρχή της χρονιάς τι στόχο είχε;

«Όπως είπα και παραπάνω όλοι κοιτούσαμε την παραμονή. Πλέον και ο ίδιος και εμείς θέλουμε να μπούμε στην τριάδα και μετά βλέπουμε. Τα πλέι οφ είναι ένα μίνι πρωτάθλημα και θα κριθούν όλα στη διάρκεια».

Ο Φατιόν πιστεύει πως θα τα καταφέρει η Λαμία;

«Ναι πιστεύω ότι μπορούμε! Έχουμε καλούς παίκτες με εμπειρία. Προσπαθούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο εμείς και όχι κλειστά όπως γίνεται με τις άλλες ομάδες… Εμείς κάνουμε το παιχνίδι μας και αυτό μας βγαίνει».

Βέβαια φέτος είναι πολύ δύσκολο για την Λαμία, παρά την καλή εικόνα που έχει… ΑΕΚ, Ηρακλής, Παναχαϊκή δείχνουν πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν τα δύο εισιτήρια. Αν τελικά δεν τα καταφέρετε φέτος, θεωρείς πως του χρόνου τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για εσάς;
«Σίγουρα θα είναι. Αν δεν ανέβουμε φέτος, που όλοι το απευχόμαστε, του χρόνου πιστεύω σίγουρα θα πάρουμε την άνοδο».

Το κλίμα μέσα στην ομάδα μεταξύ σας ποιο είναι;

«Έχουμε εξαιρετικό κλίμα. Όλοι μας έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας, κάνουμε την πλάκα μας στα αποδυτήρια και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

Η Λαμία έχει και έναν 12ο παίκτη… Τον κόσμο της! Ήταν από την αρχή κοντά σας ή σας αγκάλιασε βλέποντας τα καλά αποτελέσματα;

«Από την πρώτη στιγμή, από τα φιλικά ακόμα, ήταν δίπλα μας. Η Λαμία διαθέτει διψασμένο κόσμο με μεγάλη δυναμική. Σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια έχουμε 2.000 κόσμο, ενώ μας ακολουθούν και σε όλα τα εκτός έδρας, μέχρι και τις Σέρρες που είναι το πιο μακρινό μας παιχνίδι και εκεί ήταν δίπλα μας! Είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός μας δίνει μεγάλη ώθηση. Αν τελικά τα καταφέρουμε, ένας από τους βασικότερους λόγους θα είναι οι οπαδοί μας».

Θες να τους στείλεις ένα μήνυμα;

«Ευελπιστούμε πως θα έχουμε μια ανάλογη συνέχεια και στον δεύτερο γύρο ώστε να τους κάνουμε ακόμα πιο χαρούμενους. Αν είμαστε σοβαροί θεωρώ σίγουρα πως θα είμαστε στην τριάδα και μετά βλέπουμε…».

Τελευταία αγωνιστική πρώτου γύρου στην Καλαμαριά… Πως το βλέπεις;

«Θα ήθελα και εγώ να παίξω γιατί δεν μπορώ λόγω τιμωρίας, αλλά πρόκειται για ένα κακό γήπεδο… Θα κριθεί στις μονομαχίες, στο πάθος και όποιος βάλει ένα γκολ θεωρώ ότι θα κερδίσει. Είναι πολύ δύσκολο να παίζει σε αυτό το γήπεδο».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest