Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στα Τρίκαλα

Διαβάστε τις δηλώσεις των δύο προπονητών μετά το τέλος του αγώνα των Τρικάλων με τη Λαμία και το τελικό 1-1.
Γιώργος Βαζάκας (Προπονητής ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ):
Ξέρετε πολύ καλά τη σχέση έχω με τον κόσμο και ο κόσμος μαζί μου. Τα Τρίκαλα είναι δική μου πόλη, είμαι δεμένος μαζί της και όπως είπα χωρίς να θίξω πράγματα και καταστάσεις πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσω γιατί θέλω να τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Βλέπετε ότι είμαι φορτισμένος. Ευχαριστώ τον κόσμο που με υποδέχθηκε, ξέρει ότι είναι μέσα στην καρδιά μου. Σήμερα έπαιζε ο επαγγελματισμός με μια ομάδα που έχω στην καρδιά μου. Χαίρομαι για τα αποτέλεσμα, σίγουρα στεναχωρήθηκε αυτή η ομάδα που αγαπάω. Σήμερα έπαιζε η γυναίκα μου με την ερωμένη μου οπότε δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαμογελάσω.
Σε μια έδρα όπως είναι τα Τρίκαλα, φοβερή ατμόσφαιρα και πήραμε ένα αποτέλεσμα θετικό. Οι παίκτες μου έπαιξαν όπως έπρεπε να παίξουν. Η Κέρκυρα, ο Απόλλων, η Λάρισα και τα Τρίκαλα είναι οι 4 από τις πιο ποιοτικές της κατηγορίας. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, έχει πολλή κίνηση.
Επειδή τη γνώριζα την ομάδα, δουλέψαμε κλείσαμε τους χώρους και όσο μπορέσαμε κρατήσαμε το αποτέλεσμα. Είχαμε την ευτυχία να προηγηθούμε. Στο γκολ νομίζω αν σφύριζε φάουλ, ήταν φάουλ πάνω στον Καραγιάννη και στην εξέλιξη της φάσης τα Τρίκαλα, παίζουν πολύ γρήγορα την κόντρα επίθεση, είναι πολύ γρήγορη ομάδα, το εκμεταλλεύτηκε και μας ισοφάρισε. Νομίζω εκεί ο διαιτητής έκανε λάθος.
Είχαμε ικανότητα, γιατί δεν πιστεύω στην τύχη εγώ πιστεύω στην Θεία Πρόνοια. Η ικανότητα του τερματοφύλακα, ήταν να γίνει αυτό που έγινε, έπιασε το πέναλτι, πήραμε αυτό το πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς για να συνεχίσουμε γιατί η Λαμία παρότι πέρασε πολλά προβλήματα ισορρόπησε και ίσως είναι η ώρα να παλέψει και να μπει στο γκρουπ της κορυφής.
Δίνω συγχαρητήρια στον Παναγόπουλο για την ομάδα που έχει κάνει, δίνω συγχαρητήρια στον κόσμο των Τρικάλων που στηρίζει και έχει αυτή τη δυναμική όπως θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους της Λαμίας που ήρθαν και στήριξαν την ομάδα και πιστεύω ότι φεύγουν χαρούμενοι από την διάθεση και την παρουσία των παικτών μου. Το μόνο που μπορώ να τους υποσχεθώ είναι ότι για εμάς είναι μονόδρομος το παιχνίδι της Κυριακής. Είναι ένα ματς πάρα πολύ καθοριστικό για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε την κορυφή.
Εύχομαι καλή συνέχεια στον Παναγόπουλο ο οποίος έχει κάνει καλή ομάδα, εύχομαι στα Τρίκαλα να βγουν στην Α΄ Εθνική γιατί είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν τόσο κόσμο και δικαιούνται να πάει στην Α΄ Εθνική.
Ο Γιαλιάς είναι ένας επιχειρηματίας. Μπορεί εμένα να με στέρησε να δουλέψω στην ομάδα που αγαπάω αλλά ήταν η μοναδική λύση που μπορούσε να γίνει στην ομάδα των Τρικάλων. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Έχει την οικονομική ευχέρεια, έχει την τρέλα σαν πρόεδρος να ανεβάσει την ομάδα παραπάνω. Αντισταθμίζονται τα πράγματα. Εγώ στεναχωρήθηκα που έφυγα που έφυγα από την ομάδα της καρδιάς μου αλλά δεν ταίριαζε η φιλοσοφία. Μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξει… εγώ δεν αλλάζω, είμαι 23 χρόνια προπονητής. Δεν άλλαξα τόσα χρόνια. Αν αλλάξει ο Γιαλιάς σαν φιλοσοφία, σαν πνεύμα ίσως κάποτε να ξανά συνεργαστούμε. Όπως σκεφτόταν δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε επαφή. Δεν παύει όμως να είναι η ιδανική λύση για τα Τρίκαλα. Και πρέπει να τον στηρίξει ο κόσμος γιατί έχει και την τρέλα και την διάθεση να ανεβάσει τα Τρίκαλα ψηλά.
Κων/νος Παναγόπουλος (Προπονητης ΑΟ Τρίκαλα): 
Να ευχαριστήσω τον κ. Βαζάκα για τα καλά του λόγια για την ομάδα και για μένα. Είναι πολλά που θέλω να πω. Ίσως να είναι η πρώτη φορά που μπορεί να τα πω και να μην τα έχω βάλει σε μια σειρά. Αλλά είναι σε μια σειρά στην καρδιά και στο μυαλό μου. Ευχαριστούμε τον κόσμο των Τρικάλων που βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο, ευχαριστούμε τον κόσμο των Τρικάλων που χειροκρότησε την προσπάθεια της ομάδας. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου.
Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Νίκο Κουσκουνά είναι ο πρώτος σκόρερ στην κατηγορία με 8 τέρματα και η ομάδα των Τρικάλων είναι πρώτη στην καρδιά και στο μυαλό μας με την καλύτερη επίθεση. Τι εννοώ. Κοιτάζοντας την βαθμολογία αν κάποιοι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο με αριθμούς εγώ βλέπω σήμερα ότι η ΑΕΛ και ο Απόλλων έχουν 25, τα Τρίκαλα και η Κέρκυρα έχουν 24. Οπότε αν κάποιοι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο ως ένα γκολ η μια απόκρουση καλά κάνουν και το αντιλαμβάνονται έτσι. Σήμερα η βαθμολογία είναι ένα γκολ και μια απόκρουση. Εγώ το αντιλαμβάνομαι πολύ διαφορετικά. Αυτά τα παιδιά σήμερα για εμένα βρίσκονται στην 1η θέση της Football League. Μέσα από πολλές δυσκολίες κάθε Κυριακή καταλαβαίνουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να συνδυάσουμε το επιθυμητό αποτελέσματα που είναι η νίκη. Για όλους μας είναι η νίκη. Φέραμε 1-1 στην μόλις μια τελική προσπάθεια της Λαμίας. Άρα ικανή η Λαμία… άτυχοι εμείς. Δεν θα επικαλεστώ την τύχη. Ας την επικαλεστούν άλλες ομάδες. Ξαναδίνω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. 
Για το παιχνίδι. Από ένα λάθος δεχθήκαμε ένα πολύ ωραίο γκολ. Ο Διονύσης δεν ξέρω αν έχει ξαναπιάσει την μπάλα σε 95 λεπτά. Αντιδράσαμε ισοφαρίσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να προηγηθούμε. Είναι πολύ άτυχη η στιγμή που λήγει ένα παιχνίδι έτσι με πρωταγωνιστή τον Κουσκουνά και τον Ρίζο αλλά χαίρομαι για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Χαίρομαι που έχω τον Κουσκουνα στην ομάδα μου. Ξαναλέω κλείνοντας, ξανά βλέποντας ένα γκολ και μια απόκρουση ένας πόντος και εμείς από αύριο συνεχίζουμε για το παιχνίδι με την ΑΕΛ. 25, 25, 24, 24 και πάει λέγοντας. Χαίρομαι που οι ποδοσφαιριστές ταυτίζονται στην φιλοσοφία μου. Δεν θα ψάξω να βρω ευθύνες αλλού. Είχαμε μια πολύ δύσκολη προπονητική εβδομάδα. Όταν η μια αλλαγή είναι του Γκμπαλέ και μπαίνει ο Μακρίδης που δεν είναι εξτρέμ αδικούμε τον ίδιο τον Μακρίδη και την ομάδα. Όταν μπαίνει ο Νιάρος στην θέση του Δουκάκη αδικούμε τον Νιάρο.
Για το ματς με την ΑΕΛ: Δεν ξέρω αν ο κόουτς εδώ (σ.σ. Βαζάκας) έχει ερωμένη και σύζυγο. Επειδή η ερώτηση είναι πολύ εξειδικευμένη. Παίζουμε με την Βασίλισσα της Ελλάδας, πρωταθλήτρια 1988. Γιορτή ποδοσφαίρου. Δεν έχει να κάνει με την δική μου επιστροφή. Θα χαρώ να μπω σε ένα γήπεδο και όπως χειροκροτήθηκε ο κ. Βαζάκας να χειροκροτηθώ και εγώ.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest