Ημερίδα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το ντόπινγκ στις Υποδομές

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου, στο ΔΑΚ Λαμίας ημερίδα για τις ομάδες Υποδομών, σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των νεαρών αθλητών του Συλλόγου, καθώς και την πρόληψη του ντόπινγκ.

Κεντρικός ομιλητής της παρουσίασης ήταν ο γιατρός της Α΄ ομάδας ο Ορθοπεδικός κ. Γεωργούσης Μιλτος σε συνεργασία με τους φυσικοθεραπευτές της ομάδας κ. Κεραμίδα Ιωάννη και κ. Κεραμίδα Βασίλειο και τον γιατρό των υποδομών κ. Κούτρα Κωνσταντίνο – Καρδιολόγο.

Ο κ. Γεωργούσης και οι συνεργάτες του αναφέρθηκαν στα είδη των τραυματισμών, την έντασή τους καθώς και την αναγνώριση των συμπτωμάτων. Επίσης τόνισαν την σπουδαιότητα της άμεσης περίθαλψης αυτών με το που συμβαίνουν καθώς και την αναγκαιότητα της παρακολούθησης των αθλητών από εξιδεικευμένους γιατρούς και φυσικοθεραπευτές.

Στη συνέχεια παρουσίασαν και έναν πρακτικό οδηγό πρώτων βοηθειών – συμβουλών για τις πιο συχνές μυοσκελετικές κακώσεις, που μπορεί να ακολουθήσει ο αθλητής αν υποστεί έναν τραυματισμό μέχρι να ζητηθεί εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια.

Επίσης, έγινε ενημέρωση των αθλητών για τη στήριξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που μπορεί να προσφέρει η ΠΑΕ στους αθλητές των ομάδων υποδομής καθώς και πόσο σημαντική είναι η τήρηση των ιατρικών φακέλων καθώς και η πραγματοποίηση των απαραίτητων εξετάσεων.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι μέθοδοι αντιντόπινγκ, που αφορούν το άθλημα του ποδοσφαίρου με βασικό στόχο τη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος μακριά από απαγορευμένες ουσίες, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να συναγωνίζονται με γνώμονα το “ευ αγωνίζεσθε” με ταυτόχρονη παρουσίαση των αρνητικών επιπτώσεων της χρήσης ουσιών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest