Συνέντευξη του Προέδρου στο Sport24.gr

Την υπόσχεση πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να κρατήσει ζωντανό το όνειρο του κόσμου της Λαμίας, έδωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου στην ιστοσελίδα “Sport24.gr

 Διαβάστε τι απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν:
 -Έχετε λάβει στήριξη από τους φιλάθλους της πόλης; Είναι έμπρακτη αυτή η στήριξη;
Τα εισιτήρια διαρκείας δεν μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολλά, ωστόσο αν αντιληφθούμε τις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι από τη στήριξη του κόσμου της πόλης. Οι Λαμιώτες έρχονται στο γήπεδο, στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.”
-Πόσο απασχολεί την ομάδα, τη διοίκηση το θέμα του γηπέδου;
Το γηπεδικό είναι ένα θέμα που “καίει” την ομάδα, “καίει” και εμάς τους ανθρώπους της. Περιμένουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το ΔΑΚ, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η Λαμία να πάει με αυτό το γήπεδο στη Super League, χρειάζεται ένα γήπεδο που να αρμόζει και στην ομάδα και στη Super League. Χρειάζονται επισκευές σε κερκίδες, εισόδους, σε πολλά θέματα.
-Βλέπουμε τις τεράστιες επενδύσεις σε μεταγραφές που έχετε κάνει. Η Λαμία δικαιούται την άνοδο στη Super League;
Όχι μόνο το δικαιούται, αλλά τώρα το πιστεύω περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η Λαμία αξίζει να είναι στη Super League. Το πιστεύω και το θεωρώ ότι είναι εφικτό.
Πιστεύετε ότι η ομάδα έχει αδικηθεί από τη διαιτησία στη φετινή σεζόν;
Είναι γεγονός ότι η Λαμία έχει αδικηθεί από τη διαιτησία. Υπάρχουν ομάδες που, πιστεύω, παίρνουν βοήθεια λόγω της ιστορίας, της φανέλας. Αυτό όμως, μας απογοητεύει και απογοητεύει και τους παίκτες μας. Μιλούν όλοι για το πέναλτι στην Καρδίτσα, που και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που υπέπεσε στο πέναλτι το ομολόγησε ότι το έκανε, και δεν μιλά κανείς για τα πόσα πέναλτι δεν έχει πάρει η Λαμία στα επόμενα παιχνίδια. Αυτά έχουν περάσει στα ψιλά γράμματα.
Εάν η Λαμία ανέβει στη Super League, ο κόσμος να περιμένει ανάλογες μεταγραφές και στη μεγάλη κατηγορία;
Ο κόσμος πάντα θα ζητά, εγώ αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι να καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να κρατήσω το όνειρο του κόσμου ζωντανό.”
Πόσο δύσκολη είναι, για ένα νέο επενδυτή, η ενασχόληση με τα διοικητικά μίας ομάδας;
Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί δεν είναι μόνο τα οικονομικά βάρη που αναλαμβάνει κάποιος που διοικεί μία ομάδα. Εγώ που είμαι και επιχειρηματίας, προσπαθώ να κλέψω χρόνο από την επιχείρησή μου στο εργοστάσιο για να ασχοληθώ με την ομάδα. Και τα έσοδα από τη Football League, είναι πενιχρά, είναι ψίχουλα.”
Ποια είναι η άποψή σας για το σύστημα διεξαγωγής της Football League;
Δεν είμαι ευχαριστημένος από το σύστημα, γιατί δεν υπάρχει πλάνο. Κάθε χρόνο αλλάζει το πόσες ομάδες ανεβαίνουν και πόσες υποβιβάζονται. Ελπίζω ότι δεν θα αλλάξει και φέτος και πάμε τελικά στη δημιουργία ενός ομίλου ώστε αυτές οι ομάδες που θα μείνουν να έχουν έσοδα, να είναι υγιείς οικονομικά και να μην υπάρχει ανταγωνιστικό χάος μεταξύ των ομάδων της Football League.”
Η ενδεχόμενη άνοδος της Λαμίας, θα έχει και κέρδη για την πόλη;
Εάν η Λαμία ανέβει, τα κέρδη για την πόλη θα είναι πολλαπλά. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα ανοίξουν δουλειές για τα μαγαζιά. Είναι όλα μια αλυσίδα, το ποδόσφαιρο είναι το πιο εμπορικό άθλημα και μόνο να βοηθήσει μπορεί.
Πέρα από τις δυνατές μεταγραφές, για τις οποίες δεν αμφιβάλλει κανείς, υπάρχει πρόνοια και για τη ανάδειξη ταλέντων από την πόλη;
Στόχος είναι να αναδείξουμε παιδιά από τη Λαμία, που θα μπουν στην ομάδα και αργότερα θα παίξουν σε μεγαλύτερους συλλόγους, ακόμη και του εξωτερικού.”
Η φετινή πορεία της Λαμίας, έχει κερδίσει το σεβασμό από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας;
Βλέπουμε το σεβασμό από τις άλλες ομάδες. Και το βλέπουμε ως εξής: Οι αντίπαλοί μας παίζουν με πάθος με δύναμη και αυτό βλέπουμε πως μας υπολογίζουν. Όλες οι ομάδες θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στη Λαμία, που είναι στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.
Ποιο θα ήταν το μήνυμά σας στον κόσμο;
Το μήνυμά μου στον κόσμο είναι να έχει υπομονή. Να στηρίζει την ομάδα και το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest