Συνέντευξη: Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος

Με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ αυτή την εβδομάδα λόγω των αγώνων της Εθνικής Ομάδας, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

Ερ.: Δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ομάδα της Λαμίας, τι σημαίνει αυτή η ομάδα για σένα; Σ.Β.: Επέλεξα να αγωνιστώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την φανέλα της Λαμίας γιατί έχω δεθεί με την ομάδα, τον κόσμο και την πόλη της Λαμίας. Χαίρομαι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποτελώ κομμάτι αυτής της ομάδας και θα κάνω τα πάντα προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας που πρωτίστως είναι η παραμονή μας στην κατηγορία και μετά μια αξιοπρεπής πορεία στο πρωτάθλημα.

Ερ.: Ποιες οι διαφορές της περσινής χρονιάς από τη φετινή; Σ.Β.: Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά στην ιστορία της ομάδας που αγωνιζόταν στην super league. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους αλλά στο τέλος καταφέραμε και κατακτήσαμε το στόχο της παραμονής που ήταν και ο πρωταρχικός μας στόχος. Η φετινή σεζόν είναι εξίσου δύσκολη γιατί υποβιβάζονται περισσότερες ομάδες και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Μέσα όμως από την καθημερινή δουλειά πιστεύω ότι στο τέλος οι κόποι μας θα ανταμειφθούν.

Ερ.: Τι ρόλο έπαιξε ο νέος προπονητής στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας προς το καλύτερο; Σ.Β.: Κάθε αλλαγή προπονητή στις ομάδες έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της ψυχολογίας αλλά και του κλίματος στα αποδυτήρια. Ο νέος προπονητής μας πέρασε από την αρχή μια διαφορετική φιλοσοφία και έπρεπε να βγάλουμε διαφορετικά πράγματα στο γήπεδο. Αυτά σιγά σιγά αφομοιώνονται από μας και πλέον γίνεται φανερό σε όλους. Έχουμε προσαρμοστεί το νέο στυλ παιχνιδιού και αρχίζουμε να δείχνουμε αυτά που αξίζουμε.

Ερ.: Ποια η καθημερινότητα του Σταύρου εντός και εκτός ομάδας και από που αντλεί δύναμη; Σ.Β.: Καθημερινά υπάρχει σκληρή δουλειά και προπόνηση, προσπαθώ να είμαι ήρεμος και συγκεντρωμένος, ειδικά όταν πλησιάζουν τα παιχνίδια, να ξεκουράζομαι και να έχω καλή ψυχολογία. Στον ελεύθερο χρόνο να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν και να περνάω χαλαρές στιγμές με τους συμπαίκτες και τους φίλους μου ώστε να αποφορτίζομαι. Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά παίζουν οι άνθρωποι που έχω γύρω μου και με στηρίζουν όπως η οικογένειά μου, η κοπέλα μου αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας.

Ερ.: Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου; Εσύ εισπράττεις την αγάπη του; Σ.Β.: Η στήριξη του κόσμου είναι πάντα πολύ σημαντική, μας δίνει δύναμη και τον θέλουμε πάντα στο πλευρό μας τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες. Ο κόσμος της Λαμίας μας το έχει δείξει, ζητούμε την συμπαράστασή του και μας την προσφέρει. Καθημερινά όλα τα παιδιά νιώθουμε την αγάπη των φιλάθλων ακόμη και έξω στο δρόμο που κυκλοφορούμε και στα μαγαζιά που πηγαίνουμε. Η ομάδα πλέον έχει μπει στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων της πόλης και την αγαπούν και αυτό το εισπράττουμε και εμείς οι ποδοσφαιριστές.

Ερ.: Ένα μήνυμα προς τα νέα παιδιά. Σ.Β.: Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι υγεία ψυχική και σωματική. Σε απομακρύνει από τις κακές εξαρτήσεις και επιρροές. Τους συμβουλεύω πάντα να παλεύουν και να προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους και ας δέχονται την κριτική που μπορεί να τους ασκήσουν, να μην εγκαταλείπουν και να δουλεύουν σκληρά.

Ερ.: Είχαμε διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω Εθνικής Ομάδας η οποία άλλαξε προπονητή με τον κ. Αναστασιάδη πλέον στο τιμόνι της. Πιστεύεις ότι θα μπορούσε κάποιος παίκτης της Λαμίας να φορέσει την φανέλα της Εθνικής; Σ.Β.: Μέσα από τη σκληρή δουλειά, τον υγιή ανταγωνισμό αλλά και το προσωπικό ταλέντο γιατί όχι να μην ξεχωρίσει κάποιος παίκτης και της Λαμίας και να κληθεί στην Εθνική. Θα ήταν χαρά και τιμή τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο, όπως είναι για όλους τους Έλληνες, να φορέσει την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest