«Οι Σκέψεις της Νεφέλης» – Δράση για τον σχολικό εκφοβισμό

«Οι Σκέψεις της Νεφέλης» – Δράση για τον σχολικό εκφοβισμό με το “Χαμόγελο του Παιδιού” στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Ο Δήμος Λαμιέων, η ΠΑΕ Λαμία και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας σας προσκαλούν να υποδεχθούμε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο – στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών/τριων και εκπαιδευτικών για τον Σχολικό Εκφοβισμό – και να παρακολουθήσουμε την ταινία μικρού μήκους «Οι Σκέψεις της Νεφέλης» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 11 π.μ.
Η ταινία διηγείται την ιστορία μιας έφηβης που βιώνει σχολικό εκφοβισμό. Η Νεφέλη είναι 16 ετών και ζει στην Αθήνα με τη μητέρα της, όταν τους τελευταίους μήνες η καθημερινότητά της γίνεται όλο και πιο δύσκολη εξαιτίας της συμπεριφοράς που δέχεται από τους συμμαθητές της. Οι σκέψεις και τα συναισθήματά της παίρνουν λόγο και υπόσταση ωθώντας την να μιλήσει για όλα αυτά που νιώθει.
«Οι σκέψεις της Νεφέλης» μιλούν για το φαινόμενο μέσα από τα μάτια των ίδιων των παιδιών, γι’ αυτό και μετά την ταινία θα ακολουθήσει διάλογος με τους μαθητές/τριες της σχολικής κοινότητας και τις ειδικές ψυχολόγους από το «ΧτΠ» κα Έλλη Στάμου και κα Ιωάννα Γκίκα. Είναι μια ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μοιραστούν απόψεις και εμπειρίες, σχετικές με θέματα σχολικού εκφοβισμού.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest