Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών με την Καλαμαριά στο ΔΑΚ

Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης της Λαμίας με την Καλαμαριά και το τελικό 1-1.

Μάκης Δανδίκας (Προπονητής ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ):

Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι με μια πολύ καλή ομάδα και της εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους της. Ήρθαμε με αρκετές ελλείψεις αλλά τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Δεν μπορούμε να χαρούμε μια τέτοια ισοπαλία απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα επειδή έχουμε τον τελικό την Κυριακή με τον Αγροτικό Αστέρα. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε εκεί για να μπορέσουμε να έχουμε συνέχεια στα play out. Ήδη το μυαλό μας έχει ξεκινήσει και σκέφτεται το παιχνίδι της Κυριακής. Δεν έχουμε χρόνο για τίποτα άλλο, ήταν ένας σημαντικός βαθμός αλλά όπως αποδείχθηκε δεν βοηθάει και τόσο πολύ. Και πάλι θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που έκαναν. Ο βαθμός βοηθάει ψυχολογικά γι’ αυτό το παλέψαμε μέχρι το 95΄ Με τα παιδιά αποφασίσαμε να πάμε να πάρουμε ότι μπορούσαμε από το παιχνίδι παρά τις ελλείψεις που είχαμε και τα παιδιά που χρησιμοποίησα ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά“.

Παύλος Δερμιτζάκης (Προπονητής ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ):

Ξέραμε ότι ήταν ένα πολύ οριακό παιχνίδι για μας και το τελευταίο στο Πρωτάθλημα, παιχνίδι στο οποίο η νίκη μας έδινα και μαθηματικά την είσοδό μας στα play off. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που όπως είχα πει και στην Συνέντευξη Τύπου θέλει πάρα πολύ προσοχή, ότι και ο Απόλλωνας αγωνίζεται για την επιβίωση με διαφορετικούς φυσικά στόχους αλλά και γι αυτούς είναι ένα παιχνίδι σημαντικό και αυτό που έπρεπε να κάνουμε είναι ηρεμία, πίστη στις δυνατότητες της ομάδας, συγκέντρωση και υπομονή και επιμονή. Το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος για μας από πλευράς κατοχής μπάλας αλλά και από πλευράς ευκαιριών και γενικά τελειωμάτων. Παρότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα ήταν φλύαρη και σ’ αυτό έπαιξαν μεγάλο ρόλο και τα πολλά σφυρίγματα του διαιτητή αλλά και οι πολλές καθυστερήσεις που είχε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές του Νεόφυτου και του Καμαρά πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο, πετύχαμε ένα γκολ αλλά δεν ήταν αρκετό και όπως λένε το ένα γκολ είναι ρευστό και αποδείχθηκε για άλλη μια φορά στο ποδόσφαιρο, ο αντίπαλος με μια ευκαιρία και μια είσοδο στην μεγάλη περιοχή ισοφάρισε. Και μπορεί για τον Απόλλωνα να παίζει έναν ρόλο ψυχολογίας αυτή η ισοπαλία αλλά σε μας έκανε μεγάλη ζημιά, γιατί εκεί που κρατούσαμε την τύχη στα χέρια μας τώρα δυστυχώς την κρατάνε άλλοι. Όταν μια ομάδα κάνει 15 μεγάλες ευκαιρίες που οι 11 είναι στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορεί να έχεις παράπονο από την ομάδα, όταν ο αντίπαλος με την πρώτη φάση που πατάει περιοχή σου κάνει γκολ σίγουρα υπάρχει προβληματισμός. Είναι ματς τα οποία όσες φορές και αν παίξεις πιστεύω είναι δύσκολο να έρθει ξανά αυτό το αποτέλεσμα, αλλά στο ποδόσφαιρο τα πάντα γίνονται.
Αναλαμβάνω την ευθύνη αυτού του αποτελέσματος μέχρι εκεί που μου αναλογεί φυσικά αλλά δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά, ασχέτως αποτελέσματος. Εύχομαι στο τελευταίο παιχνίδι, ο Ηρακλής να κάνει αυτό που κάνει από την αρχή της σεζόν και να είμαστε εμείς αυτοί που θα μπούμε στα play off. Θέλω κλείνοντας να πω ότι η ομάδα αγωνιστικά δεν ε΄χει φυσικά 43 πόντους αλλά 46 και η ομάδα έπρεπε να είναι ήδη στα play off. Συγχαρητήρια στην Καλαμαριά και καλή συνέχεια καθώς και εκπλήρωση των στόχων γιατί θεωρώ ότι έχει μεγάλη ιστορία και χρειάζεται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.”
Σε ερώτηση για τους λόγους που είναι ευχαριστημένος:
Όταν μια ομάδα κάνει 15 ευκαιρίες, έχει 2 δοκάρια, 1 γκολ, τι άλλο να κάνει, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Αλλά καμιά φορά με αυτά τα αποτελέσματα μπορείς να έχεις χασούρα, είναι παιχνίδια που δύσκολα ξαναγίνονται, μ αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι πιθανόν να κερδίσεις παρά να χάσεις κάτι.”
Αν υπάρχει ευθύνη στη φάση του γκολ:
Δεν θα καθίσω να ασχοληθώ αυτή τη στιγμή αν υπάρχει ευθύνη ή όχι, όταν μπαίνει ένα γκολ φυσικά υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες ξεκινάνε πρώτα από μένα και μετά στα παιδιά τα οποία αγωνίζονται. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών, κάποιο λάθος θα γίνει για να πετύχεις ένα γκολ και κάποιο λάθος θα γίνει για να δεχθείς ένα γκολ. Σίγουρα υπάρχει λάθος, ειδικά όταν είναι η μοναδική φάση και είσαι και υπεράριθμος μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, όσοι το ξέρουν καταλαβαίνουν, όσοι δεν το ξέρουν, πρόβλημά τους.”
Για την ανταπόκριση του κόσμου:
Ο κόσμος με αυτές τις καιρικές συνθήκες ήταν αρκετός και μας βοήθησε πάρα πολύ και τον ευχαριστούμε πολύ.”
Για τους λόγους που έγιναν 15 ευκαιρίες και δεν έχει επιτευχθεί γκολ:
Όταν μια ομάδα χάνει ευκαιρίες έχει να κάνει: πρώτον με την ικανότητα, δεύτερον με την τύχη και τρίτον με την ικανότητα του αντιπάλου, δεν παίζεις μόνος σου. Δηλαδή στις περισσότερες ευκαιρίες που κάναμε ήταν παρών ο τερματοφύλακας της Καλαμαριάς που είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, είχαμε 2 δοκάρια, σίγουρα όμως υπήρχαν και φάσεις που θα μπορούσαμε να ενεργήσουμε και καλύτερα και να κλειδώσουμε το παιχνίδι, ίσως αν βάζαμε ένα δεύτερο γκολ το παιχνίδι θα τελείωνε κάτι το οποίο όμως δεν το κάναμε και το 1-0 είναι ρευστό και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να έχεις προβλήματα όπως και έγινε, κάτι που δεν το θέλαμε φυσικά.”
Για τις αλλαγές:
Είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου, είχε σηκωθεί παίκτης για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αμυντική μας ζώνη, δυστυχώς όμως επειδή υπήρχε ένας παίκτης ο οποίος μετά το γκολ μου είχε πει ότι δεν νιώθει καλά, αλλά προέκυψε η φάση του Κακαρά ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή και μπήκε παίκτης στην ίδια θέση, αλλά παιδιά αν είναι να μπει το γκολ θα μπει. Δεν ήταν αυτό το πρόβλημά μας με τον τρόπο που δεχθήκαμε το γκολ.
Αν η Λαμία δεν μπει στα play off θα είναι θέμα τύχης ή ανικανότητας;
Να πω πάλι ότι η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο έχει μπει στα play off αλλά σίγουρα μετά από αυτό σήμερα δημιουργήθηκε πρόβλημα και είναι μεγάλη υπόθεση η σωστή διαχείριση αυτού. Όταν μια ομάδα από την αρχή της χρονιάς είναι βαθμολογικά μέσα στα play off και στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος χαθούν, δεν παύει αυτό να επιβαρύνει κατά κύριο λόγο το αγωνιστικό κομμάτι, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, όλον τον κόσμο και σίγουρα δεν είναι κάτι το θετικό, αλλά δεν έρχεται και η καταστροφή του κόσμου, γι’ αυτό είπα ότι όποιος γνωρίζει το ποδόσφαιρο καταλαβαίνει ενώ όποιος δεν το γνωρίζει δυστυχώς δεν θα το καταλάβει ποτέ.”
Για τα κενά στο χώρο του κέντρου:
“Μετά το 80΄ θα έλεγα ότι είχαμε ένα πρόβλημα στο κέντρο, ο John δόξα τω Θεώ ήταν πάρα πολύ καλά, είχαμε ένα πρόβλημα με τον Γκιγιέρμο ο οποίος είχε κουραστεί. τα ίδια είχαμε και σε άλλον παίκτη, περίμενα λίγο και ευτυχώς (αλλά τι ευτυχώς; το αποτέλεσμα δείχνει ότι κακώς) δεν έγινε η αλλαγή, γιατί αν γινόταν εκεί η τρίτη αλλαγή πιθανότατα να παίζαμε με 10 παίκτες καθώς προέκυψε ο τραυματισμός του κακαρά, γι αυτό κρατούσα όσο γινόταν περισσότερο αυτήν την αλλαγή, γιατί είχα 2 παίκτες που περίμενα και ευτυχώς που το έκανα έτσι. Εξάλλου το ματς δεν έδειχνε ότι μπορούμε να απειληθούμε ιδιαίτερα. Σε 95΄ παιχνίδι λογικό είναι και ο αντίπαλος να απειλήσει, δεν παίζουμε μόνοι μας και η ομάδα προσπάθησε μέχρι τέλους να πάρει ένα ματς που το δούλεψε πολύ στον αγωνιστικό χώρο αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε.”

Παύλος Δήμου (Ποδοσφαιριστής ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ):

Ήρθαμε σήμερα να παίξουμε έναν αγώνα όπως συζητήσαμε και με τα παιδιά να παίξουμε ένα ελεύθερο ποδόσφαιρο και ό,τι μπορέσουμε να πάρουμε, καθώς το μυαλό μας ήταν στο τελευταίο παιχνίδι όπως είπε και ο προπονητής μου, ευτυχίσαμε και με λίγο τύχη να ισοφαρίσουμε  στο 86΄ και κοιτάμε φυσικά τώρα τον αγώνα ορόσημο για την ομάδα της Καλαμαριάς. Εύχομαι στην ομάδα μου να πάει στα play out γιατί το αξίζει και στην ομάδα της Λαμίας και στον κ. Δερμιτζάκη που θαυμάζω και σαν άνθρωπο και σαν προπονητή να πάει στα play off και εκεί να δείξει τη δύναμή της.

Θανάσης Γεωργίου (Ποδοσφαιριστής ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ):

Συγχαρητήρια στην ομάδα μου γιατί παρόλο που είχε ένα αρνητικό αποτέλεσμα ενώ θέλαμε μόνο τη νίκη μόνο μια ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο η δική μας. Δεν πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια γιατί υπάρχει ακόμη ένα παιχνίδι για να είμαστε στα play off και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε. Συγχαρητήρια στην ομάδα και στον κόσμο που ήταν δίπλα από το πρώτο λεπτό. Όσον αφορά τις ευθύνες στο γκολ δεν είμαι εγώ αρμόδιος να ρίχνω εγώ ευθύνες στους συμπαίκτες μου, από κει και πέρα σίγουρα όταν μπαίνει ένα γκολ φέρουμε όλοι ευθύνη από τον πρώτο ως τον τελευταίο, απλά πίστευα ότι ακόμη και μετά από αυτό θα βάζαμε κι άλλο γκολ και θα κερδίζαμε.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest