Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2014 η ομάδα της Λαμίας έδωσε τον πρώτο της αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο στάδιο στις 18:00 στα πλαίσια του πρώτου γύρου της α΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Δείτε καρέ καρέ μέσα από φωτογραφίες τι έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Το προπονητικό επιτελείο με τους κυρίους Μπάμπη Τεννέ, Γιώργο Κόλτση, Γιώργο Αδάμ, Θανάση Τικταπανίδη καθώς και οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές στον πάγκο αναμένουν με αγωνία την έναρξη του παιχνιδιού.
Η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του Καυταντζογλείου σταδίου στον πρώτο επίσημο αγώνα της Λαμίας πλέον ως ΠΑΕ. Μια επαγγελματική ομάδα που συμμετέχει μετά από 35 χρόνια στις ερασιτεχνικές κατηγορίες στο Κύπελλο Επαγγελματικών Ομάδων Ελλάδας και στο πρωτάθλημα της Football League.
Αντίπαλός της η ιστορική ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης που μπορεί αν μην συμμετέχει φέτος στα σαλόνια της Super League αλλά παραμένει μια μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη με τις εμπειρίες από τις μεγάλες κατηγορίες.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Παναγιώτης Συμεωνίδης του συνδέσμου Πιερίας με βοηθούς τους Νατσιούλα και Αναστασίου του συνδέσμου Λάρισας.
Για τις δύο ομάδες αγωνίστηκαν:
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (83′ Βαλεριάνος), Τόσκας, Στάμου, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο, Πασάς (68′ Κάσσος), Σιατραβάνης, Περόνε (67′ Λουκίνας).
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Γεωργίου, Ζουλιώτης, Λαμπρόπουλος, Κωστόπουλος, Ρεπετσάς, Μουμίν, Φατιόν (77′ Τσαμούρης), Γενγκά, Νεόφυτος, Τσούριοριτς (42′ Μπλάζιτς), Φράγκος (48′ Βασιλόγιαννης).
Σέντρα για τους παίκτες του Ηρακλή και το πρώτο σφύριγμα είναι γεγονός για την έναρξη του α΄ ημιχρόνου στο παιχνίδι.
Στο 3΄ ο Ρομάνο εκτέλεσε ένα φάουλ σε καλή θέση για το «Γηραιό» κι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 7΄ ο Περόνε βρέθηκε στην περιοχή του Γεωργίου, αλλά έχασε το κοντρόλ και σπατάλησε την ευκαιρία.
Στο 16΄ πρώτο σουτ για τη Λαμία, το έκανε ο Νεόφυτος, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Χουάντερσον.
Στο 23΄ συρτό σουτ του Περόνε η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Γεωργίου.
Στο 26΄ πολύ καλό σουτ του Λαμπρόπουλου για τους φιλοξενούμενους, ο Χουάντερσον έπεσε στην αριστερή γωνία του και μπλόκαρε.
Στο μισάωρο περίπου του αγώνα ο διαιτητής Συμεωνίδης ανάγκασε τον Φατιόν να βγει για λίγο από το παιχνίδι και να αλλάξει μπλούζα μιας και είχε ματώσει από μια γρατσουνιά στο λαιμό.
Στο 30΄ ο Σιατραβάνης σούταρε μέσα από την περιοχή της Λαμίας και ο Γεωργίου μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 38΄ ο Περόνε με «τακουνάκι» έστρωσε στον Πασά, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γεωργίου.
Στο 41΄ ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι όταν ο Γεωργίου ανέτρεψε τον Πουρτουλίδη.
Σε αυτή τη φάση η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο τερματοφύλακάς της είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Ο Μπλάζιτς πέρασε κάτω από τα δοκάρια, αλλά ο Περόνε ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα κι έγραψε το 1-0 στο 44ο λεπτό.
Με αριθμητικό πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι πίεσαν στην επανάληψη και στο 65΄ έφτασαν κοντά στο 2-0 με τον Περόνε, αλλά το σουτ που έκανε εξουδετερώθηκε από τον Μπλάζιτς.
Ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας της Λαμίας σταμάτησε και τον Μπουκουβάλα στο 76΄ παραχωρώντας το κόρνερ στο σουτ που έκανε ο παίκτης του Ηρακλή.
Στο 79΄ ο Σιατραβάνης με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και στο επόμενο λεπτό ένα πλασέ του Λουκίνα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπλάζιτς.
Στο 84΄ ένα «ψαλιδάκι» του Βασιλόγιαννη για τη Λαμία, ο Χουάντερσον έλεγξε την πορεία της μπάλας.
Μετά το σφύριγμα της λήξης ο Μπάμπης Τεννές δήλωσε αισιόδοξος ενόψει της ρεβάνς στη Λαμία, με βάση την εικόνα που είχε η ομάδα στην επανάληψη. Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στο οργανωμένο παιχνίδι των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την αποβολή του Γεωργίου, που όπως παραδέχθηκε δυσκόλεψε πολύ την προσπάθεια.
Συγκεκριμένα είπε:
«Ο Ηρακλής κέρδισε σήμερα και έχει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η παρουσία μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλή παρά την αποβολή του τερματοφύλακα, η οποία μας δυσκόλεψε πολύ. Θεωρώ πως η παρουσία μας ήταν οργανωμένη, δεν δώσαμε το περιθώριο στον Ηρακλή να δημιουργήσει πολλές φάσεις. Αυτό μας δίνει αισιοδοξία να παλέψουμε το δεύτερο παιχνίδι και να κυνηγήσουμε τις ελπίδες που έχουμε για να πάρουμε εμείς την πρόκριση.
Δεν ήταν ποιοτικό παιχνίδι, αυτό ήταν κάτι φυσιολογικό. Οι ομάδες χτίζονται ακόμα. Υπάρχει χρόνος ακόμα να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Περίμενα καλύτερη παρουσία από τους παίκτες μου, όμως μείναμε με παίκτη λιγότερο. Σε δεκαπέντε μέρες στη Λαμία, θα λύσουμε τις διαφορές μας με τον Ηρακλή. Συγχαρητήρια στον Ηρακλή και στον φίλο μου, Νίκο Παπαδόπουλο».
Χαρακτηριστικό και οι 50 περίπου φίλαθλοι της Λαμίας που ταξίδεψαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη για στηρίξουν την ομάδα στη προσπάθειά της και έφτασαν στο γήπεδο με τη συνοδεία της αστυνομίας χωρίς να συμβεί το παραμικρό παρατράγουδο.
Αλλά και ιδιαίτερα εντυπωσιακοί οι οπαδοί του Ηρακλή που δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν και να εμψυχώνουν τους παίκτες τους.
Το παιχνίδι είχε κανονικά ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από τον ΟΤΕ TV5 με 6 κάμερες κάλυψη και αρκετούς δημοσιογράφους.
Ευκαιρία για όσους δεν ήταν στο γήπεδο να το παρακολουθήσουν από τους δέκτες τους ιδιαίτερα οι φίλοι της Λαμίας που κατέκλυσαν τις καφετέριες της πόλης για να δουν την ομάδα μας να αγωνίζεται.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το παιχνίδι: