Καβακάς: «Μέχρι τα Τρίκαλα να έχουμε ανέβει!»

Για το αυριανό μεγάλο παιχνίδι με την Κύμη, καθώς και τη φετινή πορεία πρωταθλητισμού της Λαμίας, μίλησε το Σάββατο ο Τίμος Καβακάς.
Σε δηλώσεις του στο “ΡΑΔΙΟΝΕΤ”, o προπονητής της ομάδας μας διαφώνησε πως το παιχνίδι του ΔΑΚ είναι αυτό της… χρονιάς, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του, μέχρι το ματς με τα Τρίκαλα, οι “κυανόλευκοι” να έχουν… καθαρίσει την άνοδο.
Παράλληλα, σχολίασε την μετάβαση από την Γ Εθνική στην Football League, καθώς και τη δυναμική της διοίκησης και του κόσμου της Λαμίας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τίμου Καβακά:
Έχουν αποδοθεί πολύ χαρακτηρισμοί στο κυριακάτικο ματς της Λαμίας με την Κύμη. Είναι όντως το ματς… άνοδος για την Λαμία, τι βαρύτητα έχετε επιδώσει στο ματς;
«Όντως είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και αν το κερδίσουμε κάνουμε ένα βηματάκι για την κατάκτηση του στόχου που έχουμε θέσει και δεν είναι άλλος από την άνοδο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και να κερδίσουμε έχουμε πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό θα γίνει όταν και μαθηματικά το έχουμε καταφέρει βάσει βαθμών. Θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και με αισιοδοξία.Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ αυτή την στιγμή είναι να προετοιμάσω την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται και προσπαθώ να μην φορτώσω με άγχος τους ποδοσφαιριστές.

Διαφωνώ ότι είναι το ματς της χρονιάς. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι όπως και τα υπόλοιπα που ακολουθούν. Εγώ με τα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει να τα κερδίσουμε όλα. 3 πόντους δίνει το κάθε ματς, 3 θα δώσει και αυτό με την Κύμη.

Το σημαντικότερο για μένα είναι πως αυτή την στιγμή βλέπω μια ομάδα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αυτό για να γίνει έχει προηγηθεί μια συστηματική δουλειά με το επιτελείο μου. Τα παιδιά ανταποκρίνονται και είναι πολύ συγκεντρωμένα στον στόχο. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε χαρούμενη την πόλη, τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Θέλουμε να παρακολουθήσει καλό ποδόσφαιρο και να φύγει ευχαριστημένος».
Επειδή το συγκεκριμένο ματς δεν είναι απλά ένας της σειράς, ψυχολογική φόρτιση και άγχος υπάρχει;
«Η πίεση είναι δεδομένη από την στιγμή που κάποιος θέλει να πετύχει. Την πίεση την ασκούμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας για να πετύχουμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι το άγχος να είναι δημιουργικό και όχι καταστροφικό για να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Εγώ για μένα θεωρώ ότι έχω τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην κατηγορία. Προσπάθησα μαζί με τα παιδιά να βάλω κάποια στοιχεία που εγώ θέλω στην ομάδα, τα παιδιά ανταποκρίνονται, έχω την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία, παρουσιάζει βελτίωση και πιστεύω πως αυτή η ομάδα κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί και στην επόμενη κατηγορία με μια ενίσχυση και με έναν καλό προγραμματισμό. Συζητάω καθημερινά με τα παιδιά και αυτό που εμείς κάνουμε είναι να τους προετοιμάσουμε. Αυτοί ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι παιχνίδια με κίνητρο για να αποδείξουν στον εαυτό τους, στον κόσμο, στην διοίκηση και σε όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα. Είναι παιχνίδια για τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών και σίγουρα έχουν ξεχωριστή σημασία. Οι παίκτες μου ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν. Είμαι σίγουρος για τα παιδιά, τους βλέπω καθημερινά και για αυτό το λόγο δεν έχω και άγχος για το παιχνίδι. Αγωνία έχω, άγχος όχι! Τα παιδιά αφουγκράζονται την σημασία του αγώνα γιατί ζούνε στην πόλη και θα κάνουν ότι πρέπει για να κερδίσουν το ματς».
Κλείσατε δύο μήνες στον πάγκο της Λαμίας, κοιτώντας πίσω θα αλλάζετε κάτι;
«Πάντα υπάρχει καλύτερο για αυτό άλλωστε και προσπαθούμε. Θέλουμε να καλυτερεύσουμε την ομάδα όσο γίνεται περισσότερο. Το θέμα είναι όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα βρίσκεις και πράγματα που δεν σου αρέσουν. Αυτό που είπα όμως από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Λαμία είναι ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε, να βελτιωνόμαστε καθημερινά, να παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο. Αυτό με ενδιαφέρει αυτή την στιγμή. Ο στόχος είναι ένας. Να βγει η ομάδα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα. Το ευχάριστο είναι πως έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αρκετά δυνατός και θα μπορέσει να βοηθήσει στην δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας και στην επόμενη κατηγορία. Πρώτα ο Θεός να βγούμε και από εκεί και μετά όλα θα μπουν σε μια ευθεία. Η διοίκηση είμαι σίγουρος ότι θα οργανώσει σωστά την ομάδα για την επόμενη κατηγορία».
Σε όλο αυτό τον μαραθώνιο ποιος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος ως το τέλος, Κύμη ή Νεοκαισσάρεια. Ή μήπως ο κακός μας εαυτός;
«Νομίζω το συμπληρώσατε σωστά στο τέλος. Αυτή η ομάδα στην συγκεκριμένη κατηγορία, όταν είναι πειθαρχημένη και συγκεντρωμένη και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, δε νομίζω πως υπάρχει αντίπαλος να την κοντράρει. Ο κακός μας εαυτός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος μας. Τον κακό μας εαυτό που τον δείξαμε σε ένα παιχνίδι με τον Αμπελωνιακό όπου βέβαια είχαμε και ατυχία είναι αυτός που φοβόμαστε. Αυτό που έχουμε πει και με τα παιδιά είναι πως όσο πλησιάζουμε στο τέλος θα πρέπει να μειώνουμε τα λάθη μας γιατί δεν θα μπορέσουμε να τα διορθώσουμε σε περίπτωση που τα κάνουμε. Άλλωστε όποιο παιχνίδι περνάει δεν μπορούμε να το ξαναγυρίσουμε πίσω. Καταλαβαίνετε, το είχα πει κιόλας, μέχρι το παιχνίδι με τα Τρίκαλα εμείς θα πρέπει να έχουμε τελειώσει το πρωτάθλημα».
Ουσιαστικά η Λαμία θα πρέπει να κάνει διαχείριση και όχι να κοιτάξει το θέαμα. Στόχος είναι να διαφυλάξει τα κεκτημένα έτσι δεν είναι;
«Η Λαμία και εγώ προσωπικά μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε βάλει κάτω ένα πλάνο με πόσους πόντους και σε ποια παιχνίδια πρέπει να πάρουμε για να μην έχουμε πρόβλημα με το τι θα κάνουνε οι υπόλοιποι. Ειλικρινά αν μου πείτε ποιο είναι το επόμενο ματς της Νεοκαισσάρειας δεν γνωρίζω ποιο είναι. Κοιτάζω μόνο τα δικά μας παιχνίδια και πως θα κερδίσει τα παιχνίδια η δική μας ομάδα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά πράγματα για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Απλά θα πρέπει να κάνουμε κατάθεση ψυχής, να ματώσουμε την φανέλα, να δούμε τα παιδιά να παίζουν για τον κόσμο, να γίνουν ένα με τον κόσμο και νομίζω ότι από την Κυριακή και μετά το σύνθημα μας θα πρέπει να είναι μια πόλη μια ομάδα.
Χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου είναι 6 παιχνίδια τα οποία θα αλλάξουν την ιστορία της ομάδας μας θα ανεβούμε επίπεδο, είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα στην Football League».
Η μετάβαση από την Γ Εθνική στην Football League πόσο δύσκολη είναι;
«Έχω γνώση, έχω εμπειρία από την συγκεκριμένη κατηγορία, την γνωρίζω καλά. Κοιτάξτε να δείτε. Η Γ Εθνική ή Εθνική Ερασιτεχνική όπως και να την πούμε, έχει πολύ χαμηλό επίπεδο. Για εμένα προσωπικά οι συνθήκες είναι τραγικές. Η ομάδα η δική μας βέβαια δουλεύει σε συνθήκες Β Εθνικής, έχει τα γήπεδα της, έχει μια διοίκηση που πληρώνει, εγώ από την στιγμή που ήρθα, ότι και να ζήτησα από την διοίκηση και τους ανθρώπους που εργάζονται για την διοίκηση το είχα, μου το παρείχαν. Γνωρίζετε πολύ καλά πως για να ανέβει μια ομάδα είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Δεν είναι το να έχεις καλούς παίκτες, καλό προπονητή και να παίζεις καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχεις και καλή διοίκηση. Το σημαντικότερο θα έλεγα πως είναι να έχεις καλή διοίκηση. Γιατί πέρασα από ομάδες που όντως ήταν καλές αλλά δεν υπήρχε η στήριξη η ενίσχυση από πλευράς διοίκησης. Όλα παίζουν ρόλο. Ασφαλώς και η Football League είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση με παιδιά που έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία, η ποιότητα είναι πολύ καλύτερη τα γήπεδα είναι εξαιρετικά, υπάρχει κόσμος υπάρχει τηλεόραση, είναι ο προθάλαμος για την Σούπερ Λίγκα. Είναι δύσκολη κατηγορία αλλά όταν κάνεις ένα σωστό προγραμματισμό και δημιουργείς μια ομάδα που έχει ένα στόχο, μπορείς να τα καταφέρεις».
Για την επόμενη “μέρα” έχετε συμφωνήσει με την διοίκηση;
«Η Λαμία είναι η μοναδική ομάδα στην καριέρα μου όπου με τον πρόεδρο συμφώνησα μέσα σε πέντε λεπτά. Αυτό συνέβη γιατί είχα πάρει τις πληροφορίες μου τι άνθρωπος είναι και τι στόχο έχει. Η συμφωνία ισχύει αν η ομάδα μας βγει στην Β Εθνική και για τους δύο. Γιατί και εγώ δεν ήθελα να συνεχίσω στην Γ Εθνική εάν η ομάδα δεν πετύχαινε τον στόχο της ανόδου. Αυτό που όμως είπα εξ αρχής είναι πως η ομάδα θα βγει 100% γιατί έχει καλό υλικό. Η ομάδα θέλει βελτίωση. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε συζητήσει τίποτα άλλο. Εκεί έχουμε μείνει στο λόγο. Θα δούμε. Εγώ αυτό που θέλω είναι να βγει η ομάδα και να είστε σίγουρος πως όλη η πόλη θα έχει κέρδος. Αυτό που θέλω να πω για τον κόσμο είναι πως θα πρέπει να έχει υπομονή και να είναι σίγουρος πως οι άνθρωποι που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο τιμόνι της ομάδας πατάνε στην γη, και όχι στα σύννεφα. Το λέω αυτό γιατί είμαστε πολύ προσγειωμένοι και δεν πετάμε στα σύννεφα γιατί αν κάναμε κάτι τέτοιο μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να χαλούσαμε ότι έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα. Βάζοντας τους εαυτούς μας στην εβδομάδα μετά το Μακροχώρι και την κακή ψυχολογία που είχαμε μετά από αυτό το ματς, πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσγειωμένοι και να δούμε το ματς που ακολουθεί σαν ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα και τίποτα παραπάνω».
Θέλετε να δώσετε ένα τελευταίο κάλεσμα στον κόσμο;
«Ο κόσμος όντως δείχνει ότι θέλει να υποστηρίξει την ομάδα. Τον θέλουμε ακόμη πιο κοντά σε εμάς. Έρχεται και στα εκτός έδρας παιχνίδια, τα 50-60 άτομα από τους οργανωμένους και τους ευχαριστούμε για αυτό. Θέλουμε να είναι μαζί μας στο παιχνίδι με την Κύμη και μέχρι το φινάλε. Αν είναι δυνατόν να δούμε το γήπεδο και πάλι γεμάτο και εμείς από την πλευρά μας υποσχέσεις δεν θέλουμε να δώσουμε θέλουμε να παίξουμε καλά και να κάνουμε μια ακόμη καλή εμφάνιση στο γήπεδο μας και να πετύχουμε ένα καλό σκορ. Θα παίξουμε με μια πολύ δύσκολη ομάδα, μια ομάδα που δεν χάνει εύκολα, έχει δεχτεί μόλις 10-11 γκολ όποτε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί η Κύμη ψάχνει για κόντρα επιθέσεις και στημένα».
Αγωνιστικά προβλήματα υπάρχουν;
«Όχι είμαστε εντάξει. Έχουμε ξετιμωρήσει τα παιδιά που είχαν κάρτες, οι τραυματίες είναι οκ, οπότε πάμε πάνοπλοι σε αυτό το παιχνίδι».

Πηγή: lamiaole.gr

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest