Ιστορική πρεμιέρα…

Η Λαμία γράφει κάθε μέρα νέα ιστορία, την πιο πλούσια και την πιο ένδοξη των τελευταίων χρόνων. Η Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 σηματοδότησε γι’ αυτήν την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Football League.

Για κάποιους που γνωρίζουν καλά την πορεία της ίσως ήταν αναμενόμενο, για κάποιους άλλους ένα όνειρο ζωής, πάντως για τους περισσότερους αποτελεί ακόμη ένα γεγονός απίστευτο. Και πώς να μην είναι αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από 3 χρόνια η ομάδα ήταν στο τοπικό και αγωνιζόταν εκτός έδρας ακόμη και σε ξερά γήπεδα;

Ο ΠΑΣ Λαμία ανοίγει λοιπόν την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα. Όλα τα βλέμματα των απανταχού φιλάθλων που παρακολουθούν το άθλημα στην Ελλάδα βρίσκονται στο ΔΑΚ της πόλης μέσω της ζωντανής μετάδοσης του συνδρομητικού καναλιού ΟΤΕ TV. 

Όσοι τυχεροί μπόρεσαν να παραβλέψουν το εργάσιμο της ημέρας έσπευσαν στο γήπεδο να απολαύσουν από κοντά την ιστορική αυτή ημέρα.
Το συνεργείο της τηλεόρασης από νωρίς στο γήπεδο, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων το ίδιο… Ζέσταμα για όλους: φιλάθλους στην κερκίδα, παίκτες και διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο, κάμερες και συνεργεία για τη μετάδοση… 

Η ώρα πλησιάζει 5 και η έξοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο γεγονός. Το σφύριγμα της έναρξης σηματοδοτεί και την ταυτόχρονη αρχή συγγραφής ενός νέου κεφαλαίου ιστορίας.
Στο μυαλό όλων τριγυρνούν οι σκέψεις: “Καλή αρχή και καλή μας επιτυχία”. “Να μην ξαναζήσει μαύρες μέρες το λαμιώτικο ποδόσφαιρο”. “Ευχαριστούμε πρόεδρε…” 
Ανατριχίλα, ρίγη συγκίνησης και αγωνία για το αποτέλεσμα συνθέτουν το σκηνικό των συναισθημάτων τόσο εντός όσο και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Όσοι η ώρα περνάει, οι ευκαιρίες χάνονται να επιτευχθεί το τέρμα και η ανησυχία μεγαλώνει. Η ομάδα πατάει καλά στο γρασίδι, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, λείπει όμως το γκολ.
Τότε αναλαμβάνει να βοηθήσει ο λεγόμενος “12ος παίκτης”, ο κόσμος από την κερκίδα. Το τραγούδι αρχίζει να δυναμώνει, τα συνθήματα γίνονται πιο έντονα, το χειροκρότημα και η εμψύχωση πιο ισχυρά. Όλοι ζητούν ένα γκολ και σαν να σπρώχνονται οι παίκτες, το γκολ έρχεται και μαζί και η λύτρωση στο 82΄ από το Θανάση Ρεπετσά. 
Ο αρχηγός σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους συμπαραστάτες τους τρέχει και πανηγυρίζει μαζί τους στα κάγκελα, στις κερκίδες, του κοστίζει την κόκκινη κάρτα και την αποβολή αλλά το μήνυμα το έστειλε προς όλους, η ομάδα τους χρειάζεται κοντά της.

Όταν έχει την συμπαράσταση του κόσμου της αυτή η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Κάθε μέρα θα παρουσιάζεται πιο έτοιμη και πιο δυνατή. Η ποιότητα υπάρχει και θα φαίνεται όλο και πιο έντονα… Το σφύριγμα της λήξης, έδωσε τέρμα στην αγωνία, την οποία διαδέχθηκε η χαρά και η ικανοποίηση. 
Το παιχνίδι περνάει στην ιστορία και μένει στη μνήμη όλων ως η επιτυχημένη πρεμιέρα της επανόδου στη Β΄ Εθνική. Βέβαια ακόμη είμαστε στην αρχή… αλλά “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”… έπεται συνέχεια!!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest