Η Συνέντευξη Τύπου του Σούλη Παπαδόπουλου

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα 24/09/2015 ο προπονητής του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 Σούλης Παπαδόπουλος. Ανέφερε τα ακόλουθα:
Καλησπέρα και καλή ποδοσφαιρική χρονιά να έχουμε μιας και ξεκινάει το πρωτάθλημα της Football League. Θέλω να πω πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν ξέρω πως θα τα ερμηνεύσουν μερικοί.
Με αυτό που θα ήθελα να ξεκινήσω μιας και αρχίζει το πρωτάθλημα που όλοι τόσο πολύ περιμένουμε και μιας και όλοι λέμε κάθε φορά που αρχίζει κάτι ότι θα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα και οι καλύτερες ομάδες θα ήθελα να πω ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα γενικά και επειδή καθρέφτης είναι και η Εθνική που μπορεί να μην τα πάει καλά αλλά μας έχει κάνει υπερήφανους όλα αυτά τα χρόνια όπως και το πρωτάθλημα της Super League που παρακολουθώ, νομίζω ότι έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.
Και αν δούμε και τα παιχνίδια τα χτεσινά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλα πρωταθλήματα. Μπορεί το Ισπανικό ή το Αγγλικό πρωτάθλημα να είναι πιο μπροστά από μας αλλά είναι γενικά πιο μπροστά και από άλλα πρωταθλήματα. Μου άρεσε πολύ χτες το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ γιατί είχε έναν πολύ καλό ρυθμό και τα λέω αυτά γιατί αλλάζουμε προς το καλύτερο και για να κάνουμε και εμείς το πρωτάθλημα της Football League που εργαζόμαστε πιο καλό πρέπει να μην μένουμε μόνο στα λόγια αλλά να το δείχνουμε με πράξεις.
Όπως και στη Λαμία έχουμε βρει έναν άνθρωπο τον κ. Παπαϊωάννου που καλώς ή κακώς βάζει κάποια χρήματα αν όλοι δεν μπορέσουμε να τον προστατέψουμε, τη μια θα του λέμε ότι φταίει ο διαιτητής την άλλη ότι φταίει κάποιος από τα γραφεία, την άλλη ότι φταίει ο προπονητής, την άλλη κάποιος παίκτης που γλίστρησε επειδή ήθελε, όλες αυτές τις κακοήθειες, κάποια στιγμή θα το καταλάβει και θα πάρει το καπέλο του και θα φύγει. Γι’ αυτό όλοι μαζί πρέπει να τον βοηθήσουμε. Γιατί όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα και στην Ελλάδα και τελείωσαν αυτά που γίνονταν κάτω από το τραπέζι.
Εμείς έχουμε την τύχη τώρα που ξεκινάει το πρωτάθλημα να παίζουμε με μια ομάδα τη Λάρισα που εγώ ειδικά της έχω πολύ μεγάλο σεβασμό. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως και άλλες στην κατηγορία και θα παίξουμε σε ένα καταπληκτικό γήπεδο με πάρα πολύ κόσμο που θα προσπαθήσει να μας κάνει τη ζωή δύσκολη.
Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στους φιλάθλους της Λαμίας, είναι ότι και εγώ και οι ποδοσφαιριστές μας θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είτε παίζουμε με τη Λάρισα που για μένα είναι η πιο «βαριά» ομάδα στην κατηγορία είτε με οποιαδήποτε άλλη που δεν θα έχει ούτε έναν βαθμό και γενικά τα πρώτα παιχνίδια είναι με ομάδες που έχουν παίξει σε Super League και στην Ευρώπη και έχουν στόχο την άνοδο, γιατί όλες οι ομάδες στη β΄ εθνική έχουν στόχο την άνοδο. Αυτό που πρέπει να κρίνει εμάς σε κάθε παιχνίδι είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο για μας αλλά θα είναι εξίσου δύσκολο και για τη Λάρισα. Δεν στέκομαι ούτε σε τιμωρίες που έχουμε 2 παιδιά, ούτε σε τραυματισμούς αν έχουμε ούτε σε τίποτα απλά να είμαστε προετοιμασμένοι και σωματικά αλλά και στο μυαλό μας ότι είναι μια έδρα που θα μας δυσκολέψει πάρα πολλά όπως και όλες οι έδρες τις Football League, είτε παίζεις μέσα στο γήπεδο σου είπε εκτός όλοι οι αγώνες δίνουν 3 βαθμούς. Εμείς θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό της εκτός από την άνοδο και έτσι πρέπει να είναι αυτές οι ομάδες, από κει και πέρα πρέπει να κοιτάμε τη δικιά μας ομάδα, τους δικούς μας παίκτες και αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα δίνει σε κάθε παιχνίδι τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Και οι δικοί μας φίλαθλοι που είναι πάρα πολύ και εκδηλωτικοί θα είναι περήφανοι για αυτή την ομάδα. Και να ξέρετε ότι όποιος δεν ματώνει τη φανέλα δεν έχει θέση στην ομάδα. Και δεν εννοώ να σκοτωθούμε αλλά να την ιδρώνουμε να προσπαθούμε και να τιμάμε το σήμα που φοράμε είτε είναι αγώνας είτε προπόνηση. Αυτή είναι η δικιά μου φιλοσοφία και έτσι θα συνεχίσουμε.
Να έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων υγεία γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, αν είναι δυνατόν να μην έχουμε κανέναν τραυματισμό.”
Σε ερώτηση για τους τραυματίες απάντησε:
Εμείς δεν είχαμε κανέναν τραυματία, είχαν βγει κάποια δημοσιεύματα που παρουσίαζαν την Λαμία νοσοκομείο. Εμείς δεν έχουμε ούτε μια θλάση. Έχουμε τον Πίντο ο οποίος είναι ανέτοιμος, γιατί ήρθε πριν 10 μέρες, είναι λογικό να είναι λίγο σφιγμένα τα πόδια του και είχαμε και τον Καραγιάννη με ένα πρόβλημα από πέρυσι στη μέση και ένα σφίξιμο ο Καραλής, αυτά συμβαίνουν, όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές αλλά σε οποιονδήποτε και σε γραφείο να δουλεύεις. Ο Αντωνόπουλος δεν έκανε κανονική προπόνηση ωστόσο συμμετέχει γιατί το πρόβλημα ήταν από πέρυσι. Τώρα το ποιοι θα είναι έτοιμοι και θα παίξουν θα το αποφασίσω εγώ αλλά είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι, αλλά άλλο ετοιμοπόλεμοι και άλλο έτοιμοι να αγωνιστούμε σε έναν αγώνα. Αλλά και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, εξάλλου έχουμε τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές που μπορούν να τα διορθώσουν πιο γρήγορα, είμαστε τυχεροί σ’ αυτό. Και πρέπει να ξέρουμε ότι μια νίκη δεν θα σε πάει στον Παράδεισο ούτε μαι ήττα θα σε πάει στην κόλαση. Και θα χάσεις και θα κερδίσεις, αυτό που έχει σημασία είναι να οργανώνεσαι σωστά, να βάζεις τις βάσεις και να μπορείς να λέγεσαι ομάδα με σταθερά βήματα, να ανεβαίνεις κάθε μέρα ένα σκαλί και αν δεν μπορείς να ανέβεις να μην κατέβεις σκαλί. Για το αγωνιστικό κομμάτι υπεύθυνος είναι ο προπονητής αλλά για να προχωρήσει μια ομάδα με τόσους που εργάζονται θα πρέπει να έχουν όλοι αρμονική σχέση μεταξύ τους. Όλες τις ομάδες που έχω περάσει τις έχω μέσα στην καρδιά μου και τις αγαπάω.
Για το αν έχει αλλάξει ο στόχος που είχε θέσει στην αρχή της προετοιμασίας της ομάδας:
Δεν μπορεί τη μία να λες το ένα και μετά το άλλο. Σίγουρα θα ήθελα και κάποια άλλα παιδιά στην ομάδα, έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια με τη διοίκηση να φέρουμε κάποιους παίκτες όπως τον Κοντεών, Κοτσώνη, Καραγιάννη, αργήσαμε να ξεκινήσουμε, ίσως είχαμε κάποιους άλλους παίκτες που είχαν κλείσει όμως σε άλλες ομάδες, αυτό όμως για μένα δεν λέει τίποτα και ο Ιανουάριος κοντά είναι και του χρόνου το καλοκαίρι η ομάδα ανεξάρτητα που θα τερματίσει πρέπει να έχει έναν κορμό με 16-17 ποδοσφαιριστές και να ξεκινήσει το νέα περίοδο. Είναι τραγικά εγκληματικό να κάνει μια ομάδα κάθε χρόνο 25 μεταγραφές με διαφορετικούς προπονητές και λεφτά ξοδεύουν και δεν προλαβαίνουν να δεθούν με τον κόσμο. Οι ομάδες πρέπει να χτίζονται όπως οι επαρχιακές που να έχουν και παιδιά ντόπια. Πολλές ομάδες έχουν πολλούς ξένους, καλά οι μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ αλλά οι επαρχιακές έπρεπε να έχουν περισσότερους Έλληνες. Οι στόχοι πάντως της ομάδας είναι ίδιοι. Μακάρι να τερματίσουμε και πρώτοι ή δεύτεροι που ανεβαίνουν.
Για το αν δέχεται πίεση από κάπου:
Εγώ αν δεν έχω πίεση δεν μπορώ να ζήσω. Όμως δεν έχω καμιά πίεση. Απλά όλοι οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα πρέπει να βοηθήσουν. Όχι εμένα και εγώ να μην είμαι θα είναι κάποιος άλλος και μετά κάποιος άλλος, το ζητούμενο είναι να μην φύγει κάποιος “άλλος”. Εμένα μ αρέσει να παίξω στη Λάρισα σε ένα δυνατό γήπεδο με πολύ κόσμο, τι να θέλω να παίζω με ομάδες με 100 φιλάθλους. Μ’ αρέσει που εδώ μέσα θα παίζουμε με 2000-3000 κόσμο, που η Λαμία μπορεί να μαζέψει και το έχει αποδείξει και να σε πιέζει να κερδίσεις, αλλιώς θα παίζαμε στα σπίτια μας, ή στις γειτονιές μας. Για μένα άγχος δεν έχουν μόνο οι πεθαμένοι, το ίδιο λέω και στους ποδοσφαιριστές μου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest