Η ΠΑΕ Λαμία στηρίζει τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού εορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου εκάστου έτους και αποτελεί το έναυσμα για την ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την πρόληψη εμφάνισης της νόσου.

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσε στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού, δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού σε κεντρικό σημείο της πόλης της Λαμίας.

Μέλη του Δικτύου Αγωγής Υγείας & Πρόληψης και του Δικτύου Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών-Μαιευτών της 5ης ΥΠΕ, που αποτελούνται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ του Φθιώτιδας, ενημέρωσαν τον πληθυσμό για τα μέτρα πρόληψης και θεραπείας , για την αξία του έγκαιρου προ συμπτωματικού ελέγχου και για τη μέθοδο της αυτοεξέτασης. Επίσης ενημέρωσαν τον γυναικείο πληθυσμό που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 50-69 ετών για τη δυνατότητα του προγραμματισμού της άμεσης εξέτασης μέσω του προληπτικού προγράμματος «Φώφη Γεννηματά».

Η ΠΑΕ Λαμία συμμετείχε στη σημερινή αυτή δράση στην Πλατεία Ελευθερίας στηρίζοντας τον αγώνα της ενημέρωσης. Αντιπροσωπεία παικτών αποτελούμενη από τους Καραμάνο, Τζανετόπουλο, Τσούκαλο, Boakye και Μαργαρίτη και επικεφαλής τον team manager κ. Γιώργο Ζαγκανά βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία, ενημερώθηκαν για τα μέτρα πρόληψης και θεραπείας και όλοι μαζί έστειλαν το μήνυμα:

Η πρόληψη και η έγκαιρη ανίχνευση σώζουν ζωές!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest