Ημερίδα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις Υποδομές

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 17:00, στο προπονητικό Κέντρο της ΠΑΕ Λαμία στην Νέα Άμπλιανη ημερίδα για τις ομάδες Υποδομών, σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των νεαρών αθλητών του Συλλόγου.

Ομιλητής της παρουσίασης ήταν ο κ. Κεραμίδας Ιωάννης, υπεύθυνος Φυσικοθεραπευτής των ομάδων Υποδομών.

Ο κ. Κεραμίδας αναφέρθηκε στα είδη των τραυματισμών, την έντασή τους καθώς και την αναγνώριση των συμπτωμάτων. Επίσης τόνισε την σπουδαιότητα της άμεσης περίθαλψης αυτών με το που συμβαίνουν καθώς και την αναγκαιότητα της παρακολούθησης των αθλητών από εξιδεικευμένους γιατρούς και φυσικοθεραπευτές.

Στη συνέχεια παρουσίασε και έναν πρακτικό οδηγό πρώτων βοηθειών – συμβουλών για τις πιο συχνές μυοσκελετικές κακώσεις, που μπορεί να ακολουθήσει ο αθλητής αν υποστεί έναν τραυματισμό μέχρι να ζητηθεί εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια.

Επίσης, έγινε ενημέρωση των αθλητών για τη στήριξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που μπορεί να προσφέρει η ΠΑΕ στους αθλητές των ομάδων υποδομής καθώς και πόσο σημαντική είναι η τήρηση των ιατρικών φακέλων καθώς και η πραγματοποίηση των απαραίτητων εξετάσεων.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest